Laivo nuoma laisvalaikiu – puikus būdas pasijusti kitaip

Neryje plaukiojantys laivai dažnai patraukia ne vieno vilniečio ir sostinės svečio dėmesį. Tačiau nebūtina vien tik žiūrėti, visai nesunkiai šią pramogą savo laisvalaikiu galima išmėginti, kadangi laivo nuoma gali būti ir visai trumpalaikė, pavyzdžiui 1 – 3 valandų trukmės, todėl įmanoma net ir darbo dieną!

Pasinaudoti laivo nuoma siūloma įvairiausiems žmonėms, nepriklausomai nei nuo jų amžiaus, nei nuo kitų dalykų, kadangi skirtingai nei daugelis kitų laisvalaikio užsiėmimų šis nereikalauja jokio fizinio pasirengimo, galima tiesiog plaukti laivu ir mėgautis besikeičiančiais vaizdais, Vilniaus tiltais ar skirtumais tarp kairiojo ir dešiniojo Neries kranto.

Žinoma, neverta lyginti nedidelio, iki 15 ar 20 žmonių talpinančio laivo ir lainerio, tačiau kruizai kainuoja nepalyginamai daugiau ir atima gerokai daugiau laiko nei laivo nuoma plaukiojimams po Vilnių. Dar linkstama palyginti baidarių nuomą ir plaukimą laivu, tačiau tai taip pat gana skirtingi dalykai, nes plaukiant laivu nereikia irkluoti, valdyti baidarės, o esant blogesniam orui laive esantis stogas bent jau apsaugo nuo lietaus, tuo tarpu irkluojant skėčio laikyti neišeis, tad nori nenori teks sušlapti, ko pasėkoje galima ne tik sušalti, bet ir peršalti, susirgti, o tokiu atveju laisvalaikis visai nebedžiugins.

Savo laisvalaikiui pasirinktus buvimą prie vandens reikėtų pasikviesti ir artimus draugus, šeimos narius, giminaičius. Tiek plaukti baidarėmis yra smagiau su gera kompanija, tiek ir plaukti laivu daug įdomiau kai Jus supa Jums brangūs, artimi žmonės. Pasirinkus laivo nuomą Jums gali būti pasiūlytos ir vaišių galimybės, nes laive yra ne tik sėdimos vietos, bet ir vieta vaišėms, užkandžiams, kas yra labai patogu.

Vilniaus laivai plaukioja tarp Seimo ir Verkių, todėl galima pamatyti ne tik senamiestį, centrą, bet ir kiek nuošalesnes, neretai visai primirštas vietas, vos ne viduryje miesto stūksančius miškus, parkus bei kur ne kur dygstančius ar jau išdygusius daugiaaukščius. Papasakoti, ką pavyks pamatyti nėra prasmės, daug verčiau kreiptis į laivo nuomą siūlančius kapitonus ir pamatyti tai savo akimis, kaip sakoma, patirti savo kailiu ir vėliau tokį laisvalaikį pareklamuoti savo draugams.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *