Grybai, kurie auginami namuose

grybaiGrybai – mūsų miškų pasididžiavimas, gamtos dovana, kuria išmokome pasinaudoti nuo seniausių laikų. Turbūt kiekvienas mūsų yra bent kartą vaikščiojęs mišku, grybavęs ir rinkęs tuos mažus augalėlius medžių tankmėse. Augalais grybus pavadinau ne veltui, kadangi ilgą laiko tarpą grybai buvo priskirti augalams ir tik vėliau buvo išskirti į atskirą karalystę – grybus. Tačiau šiuo malonumu galime džiaugtis ne visus metus. Išbandyti savo grybavimo įgudžius motina gamta mums leidžia tik vieną kartą metuose – dažniausiai įpusėjus vasarai, rudeniop. Miško grybų derlius taip pat labai priklauso ir nuo vyraujančio tų metų klimato, ypač oro drėgmės.

Bėgant metams žmonės vis labiau suprato, jog grybai turi labai didelę vertę, pasižymi ypač gausiu maistingų medžiagų kiekiu, o technologijoms ir mokslui žengiant į priekį net nepastebimai, mūsų maisto racione atsirado grybai – pievagrybiai. Šiuos grybus galime valgyti ir įsigyti visus metus. Tiek šviežius, tiek marinuotus. Kadangi bėgant laikui ir technologijom žengiant į priekį šių grybų auginimas tapo paprastas, greitas, pelningas ir pramoninis. Bet šiandien ne apie tai.

Grybų auginimas namuose

grybu auginimasGrybų auginimas namuose. Ar tai įmanoma? Taip, tai įmanoma. Turbūt kiekvienas iš mūsų pagalvojęs apie grybų auginimą pirmiausia susimasto koks tai turėtų būti sudėtingas ir ilgas procesas, o rezultatas greičiausiai neduodantis norimų vaisių. Tačiau šiai dienai tiesa yra kitokia. Grybų auginimas namuose jau yra įmanomas ir Lietuvoje. Jei atidžiau panaršysite internete pamatysite, jog jau galima įsigyti specialias auginimo terpes auginti pievagrybiams. Šiai dienai kainos svyruoja tarp 35 iki 45 lt už komplektą, priklausomai nuo užauginamo kiekio.

Kaip auginti pievagrybius?

Pievagrybiai yra auginami gan paprastai. Šie grybai geriausiai auga patalpose, kuriose yra gan didelė drėgmė, temperatūra tarp 15-20 laipsnių ir skersvėjo nebuvimas. Geriausiai tam tinka rūsys, ūkinis pastatas, ar kita patalpa atitinkanti kriterijus. Įsigijus briketą, pirmiausia perpjauname jo viršaus tris kraštines, viršų atlenkiame. Beriame komplekte turimas durpes ant viršaus. Stengiamės, kad durpės būtų pabertos kuo smulkiau, pasiliekame šiek tiek durpių. Durpių reikia pasilikti tam , jog užaugus pievagrybiams tose vietose gali jų tiesiog pritrūkti, todėl nuskynus derlių tose vietose paberiame naujų durpių. Viskas!

Kodėl šie grybai taip vertinami?

Šie grybai taip vertinami dėl savo maistingų medžiagų greito įsisavinimo, didelio kiekio vitaminų bei mineralų. Plačiau apie tai galite sužinoti svetainėje www.pievagrybiai.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *