Buhalterijos kursai: kodėl pravartu juos pasirinkti?

Buhalterijos kursaiLietuva yra viena iš valstybių, kuriuose išsilavinimas ypač vertinamas, o žmonių, įgijusių aukštojo mokslo diplomą, skaičius kasmet vis auga. Tačiau studijos universitete arba kolegijoje, deja, kai kuriems yra nepasiekiama svajonė. Tai lemti gali daugybė priežasčių: prastesni mokslo rezultatai mokykloje, finansų trūkumas ar paprasčiausia laiko stoka. Buhalterijos kursai yra vienas iš variantų, puikiai tinkamų tiems, kurie nori įgyti papildomų žinių ir tapti vienos iš paklausiausių profesijų šalyje specialistais.

Buhalterijos kursus rekomenduotina rinktis dėl kelių priežasčių:

  • Tai itin populiari profesija, be to nuolat jaučiamas buhalterių stygius. Peržvelgus darbo skelbimus galima pamatyti, jog daugelyje Lietuvos miestų, pradedant sostine, baigiant provincijos miesteliais, ieškoma buhalterių arba mokesčių specialistų. Baigus šiuos kursus, įgijus praktinių žinių ir specialisto pažymėjimą darbo vieta yra praktiškai garantuota.
  • Kursus sudaro dvi dalys – teorinių žinių mokymasis, bei praktinių užduočių atlikimas. Pirmosios dalies metu dalyviai nagrinėja įmonės apskaitos rengimą, mokosi dirbti su apskaitos dokumentais, sąskaitomis, registrais, aiškinasi, kaip įmonės ūkinė veikla gali padaryti įtaką jos finansinei būklei, taip pat dirba su vadybos bei kaštų apskaita. Nepamirštami ir įmonių mokami mokesčiai, pavyzdžiui, pelno, pridėtinės vertės, socialinio draudimo mokesčiai, jų deklaravimas, sumokėjimo tvarka. Tuo tarpu antrojoje kursų dalyje visos įgytos žinios taikomos praktiškai – imituojamas tikros įmonės darbas, o kursų dalyviai pildo dokumentus, apskaičiuoja finansinę įmonės atsakomybę, vykdo registrą ir atlieka kitas užduotis. Šie praktiniai įgūdžiai suteikia galimybę iš karto pasijausti visaverčiu buhalteriu ir puikiai jaustis įsiliejus į naują darbo rinką.
  • Ypač patogus yra ir kursų laikas – priklausomai nuo savo užimtumo ir poreikių, dalyvis gali rinktis dieninius, vakarinius arba savaitgalinius kursus, vykstančius mokymo įstaigoje. Jei susiklosto aplinkybės, dėl kurių asmuo negali nuolat dalyvauti gyvuose užsiėmimuose, jis gali rinktis nuotolinio pobūdžio buhalterinius kursus, tuomet visą medžiagą jis nagrinėja ir mokosi savarankiškai namuose, o atvyksta tik į praktinius užsiėmimus.
  • Aktualu ir tai, jog buhalterinių kursų kaina nėra itin aukšta. Be to, yra galimybė už kursus atsiskaityti išsimokėtinai. Dažnai taikomos nuolaidos arba specialiūs pasiūlymai, pavyzdžiui, gerokai žemesnė kursų kaina jau studijuojantiems asmenims, kurie nori įgyti papildomų žinių.

Galima drąsiai teigti, jog buhalterijos kursai tinkami kiekvienam, besidominčiam įmonės finansine veikla bei mokesčių sistema. Dėl aiškiai pateiktos medžiagos ir kompetentingų dėstytojų šie kursai suteiks tvirtą pagrindą po kojomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *