Variklis – dalis, kuri yra beveik visur

Žodis variklis dažnam asocijuojasi su automobiliu ar kita transporto priemone. Tačiau nei juos varo ši dalis – ji yra beveik visur, kas gali veikti automatiškai. Bene dažniausiai sutinkami elektros varikliai, kuriuos galime rasti skalbimo mašinose, kitoje buitinėje technikoje, taip pat statybose, gamyklose bei daugybėje kitų sričių.

Dažniausiai elektros varikliai gauna elektros energiją ir ją paverčia sukimu ar kitu reikalingu judesiu, kuris būtinas korektiškam varomo daikto judėjimui užtikrinti. Automobilių varikliai suka ratus, skalbimo mašinos variklis suka būgną, grąžto varikliukas suka patį grąžtą ir atlieka kalimo funkciją bei panašiai. O štai internete egzistuoja ir kitokių varikliukų – tai turinio valdymo sistemos ar specialūs skriptai, sukurti vienai ar kitai funkcijai, jų visumai.

Štai WordPress yra vienas iš populiariausių variklių interneto svetainėms. Tai gana paprasta turinio valdymo sistema, kuria gali naudotis net jokių programavimo žinių neturintys naudotojai. Šis interneto svetainės variklis naudojamas įvairiausio tipo projektams, nuo dabar taip madingų tinklaraščių iki sudėtingų elektroninės prekybos sistemų, kuriose parduodamos įvairios prekės (galbūt net tie patys elektros varikliai).

O štai baidarėse varikliu esate Jūs. Žinoma, su reikalingu priedu – irklais, nes be jų būtų sunku pajudėti iš vietos ne pasroviui. Irkluodami Jūs veikiate labai panašiai kaip veikia elektros varikliai, kadangi atliekate vienodą judesį. Be abejo, tam tikru būdu iš anksto sukurtas variklis veiks tolygiau nei veikia žmogaus judesiai. Savaime suprantama, baidarėje pakeisti žmogų elektriniu varikliu yra tikra nesąmonė, nes plaukimas baidarėmis yra savita poilsio, atsipalaidavimo rūšis, proga pabūti gryname ore, pasigrožėti gamta.

Kaip matote, varikliai, tiek elektros, tiek ir įsivaizduojami, perkeltinės prasmės, yra naudojami įvairiose situacijose, kuriose atsiduriame kone kasdien. Taigi drąsiai galima teigti, kad varikliai supa mus beveik visur.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *