Individualių namų projektai

Visi svajojame turėti gražius namus. Ir dauguma svajoja apie didelius, gražius, ištaigingus ir jaukius namus. Svajotojai jau mato savo jaukių namų židinį, o pesimistai arba realistai jau mato krūvą dokumentų ir nesibaigiančią statybų karuselę. Individualių namų, kaip ir komercinių objektų statyba prasideda nuo žemės sklypo parinkimo, statybos dokumentų sutvarkymo, namo projekto. Joindividualiu namu projektaiks statinys negali būti statomas be projekto. Individualių namų projektai yra įdomiausia šio proceso dalis. Nes projekte apsprendžiama būsimo namo išvaizda, dydis, kambarių išplanavimas. Namo statybų kaina priklauso nuo poreikių, namo dydžio, naudojamų medžiagų ir t.t. Lygiai taip ir individualių namų projektai gali kainuoti labai skirtingai. Paprastas standartinis projektas kainuos nedaug, o jei norėsite kokio nors išskirtinio unikalaus projekto, tada projektuotojams turėsite skirti daug daugiau lėšų.

Projekto rengimas ar išsirinkimas nėra paprastas žingsnis, nes turėsite apsispręsti daugybėje vietų – kokio dydžio namo norėsite, kelių aukštų turės būti namas, ar norėsite balkono, kur bus namo langai, net į kokią pusę bus atsuktas namas. Individualių namų projektų rengimas užtrunka ilgiau nei tikimasi iš pradžių ir dažniausiai taip nutinka ne dėl projektuotojų lėtumo, o tiesiog patiems užsakovams tenka pasiginčyti su savimi ar savo artimaisiais. Juk pagal tai kokį projektą pasirinksite nulems daug Jūsų gyvenimą – kiek turėsite erdvės, kiek kambarių turės vaikai, kiek kainuos pastato šildymas. Net ir galutinė būsto vertė parduodant namą.

individualiu namo projektasBlogiausia, kad čia apskritai nėra teisingo atsakymo. Visiškai neaišku kuris atsakymas čia teisingas, o kuris klaidingas. Tiek didelis tiek mažas namas turi privalumų. Tiek plytinis tiek medinis turi savų trūkumų. Todėl individualių namų projektai verti ilgų apgalvojimų, debatų. Jei turite viziją kaip viskas turi būti, tada pats tinkamiausias pasirinkimas – individualus namo projektas. Tačiau jei tokios vizijos neturite ir tiesiog norite patogaus namo geriau pirkite projektą iš jau paruoštų projektų katalogo. Tada galėsite išgirsti atsiliepimų apie projektą, sužinoti jo privalumus bei trūkumus. Dar geriau jei pavyktų apsilankyto tokiame pastatytame name. Be to nepamirškite, kad projektą galėsite šiek tiek koreguoti. Svarbiausia, kad neardytumėte laikančiųjų konstrukcijų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *