Priekabų nuoma

Kam skirta automobilių nuoma maždaug aišku – iš užsienio grįžusiems emigrantams ir jaunuoliams norintiems pasirodyti labai kietais. Tada keliese susimeti Ant x5 nuomos vienam vakarui ir vėl mėnesį taupai 🙂 Nuomotis dažniausiai verta daiktus kurių reikia itin retai arba kurių, dėl tam tikrų aplinkybių negalite patys nusipirkti. Pavyzdžiui baidarių nuoma. Jei per metus išplaukiate vos į kelis žygius tada baidarių nuoma nelabai apsimoka. Taip nutinka, nes brangi yra pati baidarė, reikia rūpintis jos saugojimu, jos transportavimui reikalinga speciali priekaba. Jei atliekant remontą prireikė vieno ar kito įrankio taip pat nebūtina jo pirkti. Jei žinote, kad jo neprireiks pakankamai ilgai turbūt verta įrankį tiesiog nusipirkti.

Priekabą reikia ne tik nusipirkti, bet reikia ir kažkur ją laikyti, mokėti pinigus už jos civilinės atsakomybės draudimą. Priekabai taip pat reikia praeiti technines apžiūras, tai vėl papildomai kainuoja. Tad verta pagalvoti ar čia negalioja baidarių atvejis. Žinoma, jei ji reikalinga kas dieną tada jau reikia pirkti savo priekabą ir rūpintis jos laikymo vieta.

Dar viena pramogų nuomos privalumas – kiekvieną kartą galite išsinuomoti būtent tokią priekabą kokia reikalinga konkrečiu atveju. Skiriasi ir priekaboje galimo vežti krovinio kiekis, ir ilgis, ašių kiekis, bortų aukštis. Yra ir priekabų su karkasu skirtu tento uždengimui. Specialios priekabos – traliukai naudojamos automobilių pervežimams. Jos turi nusileidžiančius trapus skirtus automobiliui užvaryti ant priekabos. Taip pat tokios priekabos turi diržus automobilių tvirtinimui. Jei nuomositės priekabą nepamirškite, kad norint vairuoti automobilį su B kategorija ir prie jo kabinti priekabą, viso junginio ir krovinio masė negali viršyti 3.5 tonos. Tokiu atveju jau bus reikalinga BE kategorija.

Kartais vietoje priekabos tikslingiau nuomotis mikroautobusą, nes jo tūris didesnis. Jei jau reikalinga autobusiuko ar priekabos nuoma, tai greičiausiai vešite kažką didelio. Būtina prieš tai apgalvoti kaip tvirtinsite krovinį. Prastai pritvirtintas, ar dar blogiau – niekur nepritvirtintas krovinys gali nukentėti, sugadinti transporto priemonę arba net pakenkti eismo saugumui.