Nekilnojamas turtas: kas geriau – butas ar namas?

Kaip žinia, nekilnojamas turtas yra sudarytas  iš namų bei butų. Taigi, visi tie, kurie nori turėti savo namus, gali pirkti butą arba namą, Na, o kuris iš šių dviejų pasirinkimų  yra geresnis? Būtent apie ta ir pakalbėsime plačiau šį kartą.

Parduodamas NamasVisų pirma, aptarsime, kokiems žmonėms tinka gyventi name. Didelė erdvė, galimybė pusryčiauti terasoje su šeima, o vakarus leistis sode su draugais ar jaukiai skaitant knygą, galimybė turėti savo gėlyną, prieskonių darželį ar pasisodinti vaismedžių, o smagias popietes leisti žaidžiant futbolą ar krepšinį kieme su vaikais? Jei visa tai, ką perskaitėte, jums labai patiko, tokiu atveju gyvenimas name jums yra tiesiog idealus pasirinkimas. Tačiau nereikia  manyti, jog gyvenant name laukia vien tik pliusai, yra ir šiokių trūkumų: šildymu teks rūpintis patiems,  o taip pat atlikti daug kitų darbų, kurių, gyvinant bute, tikrai netektų daryti (kasti sniegą, pjauti veją ir pan.). Vis dėlto, jei visi šie  darbeliai jūsų neišgąsdino, tuomet tikrai esate pasiruošę gyvenimui name. Taigi, tokiu atveju jums labiausiai tinka nekilnojamas turtas, įsigytas namo pavidalu.

Na, o kokiems žmonėms geriausiu pasirinkimu tampa gyvenimas bute? Atsakymas į šį klausimą yra labai paprastas: jei prieštaraujate viskam, kas buvo išvardinta aukščiau (galimybė leisti vakarus terasoje viena, su šeima ar draugais, ar parsinešti šviežių daržovių iš savo daržo jūsų visai nevilioja, o mintis apie tai, jog vasarą teks pjauti veją, o žiemą – kasti sniegą, jums kelia siaubą), tuomet sprendimą priimti bus labai lengva, pats tinkamiausias nekilnojamas turtas jums yra butas. Vis dėlto, reikia priminti ir tai, jog tuo atveju, jei nusprendėte, kad norite gyventi bute ir keliate jau daug įvairių reikalavimų, verta jo ieškoti didesniame mieste, tad jums puikiai tiks butai Vilniuje ar kuriame šalies didmiestyje. Kaip žinia, būtent šiuose miestuose yra labai didelė butų pasiūla, todėl tikrai rasite tokį butą, kuris atitiks jūsų keliamus pačius įvairiausius (kainos, vietos, išvaizdos, ploto, išplanavimo bei būklės) kriterijus.

5 Responses to Nekilnojamas turtas: kas geriau – butas ar namas?

  1. Antanas parašė:

    Čia nėra ką lyginti – nuosavas namas visada geriau už butą. Keletas priežasčių kodėl:
    1. Nėra triukšmaujančių kaimynų. Nuosavi namai yra toliau vienas nuo kito, todėl kaimynų praktiškai niekad nesigirdi. Visiškai priešinga situacija yra su butais, kur sienos popierinės ir be geros garso izoliacijos girdėsi kiekvieną kaimynų šnabždėsį.
    2. Daugiau vietos.
    3. Galimybė įrengti namų eksterjerą taip, kaip nori to pats.
    4. Šildymo išlaidos. Labai svarbus punktas tiems, kas gyvena energetiškai neefektyviuose senos statybos butuose. Gyvendamas name ne tik renkiesi šildymo tipą, bet ir gali būstą apsišiltinti iš išorės ir taip ilgainiui sutaupyti.

  2. Viktoras parašė:

    Visiškai sutinku su Antanu, namas visomis prasmėmis daug pranašesnis už butą. Namą statyti ir įsirengti gali kaip tau leidžia kišenė ir fantazija, o su butu esi labai stipriai apribotas. Ką jau kalbėti apie žalumos trūkumą, mažas erdves, triukšmingus kaimynus.

  3. Evgenij parašė:

    Namas, namas ir dar kartą namas! Kai stataisi, bent jau žinai, kad naudoji kokybiškas medžiagas, nes su butais tai visaip būna – naudoja pačią pigiausią santechniką, o vėliau stebisi, kad kaimynus užlieji.

  4. Andrej parašė:

    Pats asmeniškai gyvenu name kurį rinkausi per NT agentūrą, negaliu pagalvot kaip reiktų kentėt kaimynų keliamą triukšmą bute, ypatingai remonto metu. Aišku rūpintis kiemu savo irgi ne pats didžiausias malonumas. Taip ir gaunasi, pliusai ir minusai tiek name tiek bute.

  5. Juste parašė:

    Žinoma, jog geriau namas – nei triukšmingų kaimynų, o ir vietos daugiau. Žinoma, ir išlaidų daugiau, bet jeigu apsidraudi turtą, problemų neturėtum turėti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *