Darbuotojų atranka, vykdymas

Ieškant darbuotojo, gautas kandidatų sąrašas tai tik darbuotojo atrankos sunkiausios dalies pradžia. Dabar iš krūvos gyvenimo aprašymų Jums reikės atrinkti tinkamiausią. Poras patarimų, kaip tai padaryti:

1. Jūsų ieškomas darbuotojas turi būti užsidegęs darbui. Jo motyvacija turi spindėti jo akyse. Geriau pasirinkti labiau motyvuotą darbuotoją, nei didesnį specialistą, bet vidinės ugnelės.

2. “Blogas kareivis, kuris nenori tapti generolu”. Liaudies išmintis. Ją galima pritaikyti ir darbuotojų atrankoje. Paklauskite kandidatų, ko jie siekia Jūsų įmonėje. Atsakymas arčiau tiesos būtų: tapti direktoriumi. Tokiu atveju būsite tikras, kad kandidatas pasiryžęs skinti laurus Jūsų komandoje.

3. Geras darbuotojas žino, kuo gali būti naudingas jūsų įmonei. Tad ir paklauskite jo, kaip jis įsivaizduoja save Jūsų komandoje? Kokią pridėtinę vertę jis gali sukurti?

4. Labai geras klausimas: Kodėl Jūs norite dirbti šį darbą? Kodėl Jūs norite dirbti mūsų įmonėje? Nes jų atsakymai labai gerai atskleidžia kandidato pozicijas. O jei jis nuspręstų pagražinti tiesą, tai kirstųsi su jo kitais atsakymais. Ir šį kandidatą galime nurašyti kaip melagį.

5. Darbdavių labai išgirsti, kaip kandidatas vertina savo asmenines savybes. Todėl dažnai pasiteirauja: kokios Jūsų trys gerosios savybės ir trys blogosios asmeninės savybės. Šie atsakymai ne tik leidžia sužinoti apie potencialaus darbuotojo asmenybę (jo kaip žmogiškojo ištekliaus visumą), bet ir jo atvirumą bei savęs paties vertinimą iš pozityvios ir kritiškos prizmės. Sunkiausia užduotis kandidatui pristatyti savo neigiamus asmenybės bruožus. Jis mielai linkęs daug ką nutylėti, kas signalizuoja nepatikimumą. Kai kurie atvirkščiai, linkę nusivertinti, ir išpyškinti savo minusus, kas atskleidžia didelį nepasitikėjimą savimi, kas taip pat laikoma asmeniniu trūkumu.

darbuotoju atranka

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *