Švarkeliai ir palaidinės – ne tik formalaus stiliaus dalis

Nors anksčiau švarkas buvo laikomas neatsiejama formalios aprangos detale, kurią buvo galima derinti tik su pieštuko formos sijonu ar klasikinėmis kelnėmis bei marškiniais, darbar švarkeliai yra kasdienės aprangos dalis, derinama ir su džinsais, ir su trikotažiniais sijonėliais.

PalaidinėsParduotuvėse siūlomi švarkeliai yra įvairiausių stilių ir formų – ne tik koncervatyvių spalvų ar klasikinio kirpimo. Vasarą yra itin populiarūs ryškesnių spalvų švarkai, turintys raštuotos ar kontrastingos spalvos pamušalus, leidžiančius savo įvaizdį paįvairinti atsiraitojus švarko rankoves ir aprangai suteikus papildomą spalvą ir prie jos priderinus aksesuarus. Taip pat vis didėja „per didelių“ , vyriško kirpimo švarkų populiarumas, kurie dažniausiai būna tamsių spalvų ir puikiai dera prie trumpų, aptemptų suknelių, prie jų tinka priderinti stambius papuošalus: kokteilinius žiedus ar ilgus pakabukus. Mėgstančios įdomesnį stilių gali pasirinkti militaristinio tipo švarkus, turinčius šiek tiek padidintus pečius ir dvejas sagų eiles, taip pat trumpus švarkelius iki viršutinių šonkaulių, kurie puikiai tiks prie džinsų ar vasarinių ar pieštuko formos sijonų bei išryškins merginos liemenį. Vis dažniaus parduotuvių lentynose atsiranda ir švarkeliai odinėmis rankovėmis ar odiniais alkūnių antsiūvais, kurie padės kiekvienai merginai atrodyti itin rafinuotai ir madingai.

Norint susikurti puikų laisvalaikio įvaizdį prie švarkelių siūloma derinti trikotažines palaidines. Prie įdomesnio kirpimo švarkų itin dera palaidinės su stambiais užrašais ar nuotraukomis. Klasikinės ar iš tokių medžiagų kaip šilkas ar viskozė pagamintos palaidinės tiks norint susikurti formalesnį įvaizdį, tokios palaidinės ir švarko derinį apsivilkus prie džinsus gausis puiki apranga klubui ar vakarėliui. Ilgos palaidinės tiks norint norint priderinti švarką prie siaurų kelnių ar džinsų.

Net jei švarkas vis dar yra laikomas privaloma formalios aprangos dalimi ir dėvimas kaip uniforma daugelyje darboviečių ar mokyklų, vis daugiau ir daugiau žmonių šį rūbą renkasi dėvėti laisvalaikiu. Šiais laikais nuo tradicinių švarkų medžiagų, tokių kaip tvidas, vilna ar velvetas, pereita prie viskozės ar net sintetikos, taip užtikrinant, jog švarkas taptų prieinama preke kiekvienai pirkėjai. Susidarius tokioms sąlygoms, bent vieną švarką privaloma turėti kiekvienai moteriai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *