5 svarbiausi dantų priežiūros patarimai, kuriuos turite žinoti

Geros dantų priežiūros priemonės yra svarbios ne tik burnos sveikatai, bet ir bendrai sveikatai palaikyti. Deja, dėl įvairių nuomonių gali būti sunku žinoti, kokių dantų priežiūros patarimų turėtumėte laikytis. Norėdami padėti išsiaiškinti, sudarėme 5 svarbiausių dantų priežiūros patarimų, kuriuos turite žinoti, sąrašą.

  1. Šis patarimas gali atrodyti savaime suprantamas, tačiau nustebsite, kiek daug žmonių dantis valosi nereguliariai. Dantų valymas du kartus per dieną – vieną kartą ryte ir vieną kartą vakare – yra būtinas norint pašalinti apnašas ir bakterijas, kurios gali sukelti ėduonį ir dantenų ligas. Būtinai naudokite dantų šepetėlį su minkštais šereliais ir dantų pastą su fluoru, dantis valykite švelniais sukamaisiais judesiais dvi minutes.
  2. Dantų siūlas – kaip ir dantų šepetėlis, taip ir dantų siūlas yra svarbus norint atsikratyti apnašų ir bakterijų, galinčių sukelti ėduonį ir dantenų ligas. Valydami dantis siūlu, būtinai atlikite švelnius judesius pirmyn ir atgal ir venkite siūlu šokinėti aukštyn ir žemyn, nes tai gali pakenkti dantenoms. Jei sunku naudoti įprastą dantų siūlą, išbandykite mikrobangų krosnelėje naudojamus siūlus arba vandens siūlus.
  3. Valgykite sveiką maistą – tai, ką valgote, turi tiesioginės įtakos jūsų burnos sveikatai. Saldus ar rūgštus maistas gali pakenkti dantims, o valgydami traškius vaisius ir daržoves galite natūraliai išvalyti dantis. Būtinai ribokite saldžius užkandžius ir gėrimus, o vietoj gazuotų gėrimų ar sulčių rinkitės vandenį.
  4. Reguliariai lankykitės pas odontologą – net jei reguliariai valote dantis šepetėliu ir dantų siūlu, vis tiek svarbu kas šešis mėnesius apsilankyti pas odontologą, kad jis profesionaliai išvalytų ir patikrintų dantis. Šių vizitų metu odontologas ieškos ėduonies ar dantenų ligų požymių ir imsis veiksmų bet kokioms rastoms problemoms spręsti.
  5. Mesti rūkyti – rūkymas yra vienas blogiausių dalykų, kuriuos galite padaryti savo burnos sveikatai. Rūkymas ne tik sukelia blogą burnos kvapą ir geltonai nudažo dantis, bet ir didina riziką susirgti dantenų ligomis ir vėžiniais augliais burnoje. Jei rūkote cigaretes arba kramtote tabaką, mesti rūkyti yra geriausia, ką galite padaryti savo burnos sveikatai

Tikimės, kad šis dantų priežiūros patarimų sąrašas padės jums palaikyti gerą burnos sveikatą ir išlaikyti geriausią šypseną. Jei turite klausimų ar reikia daugiau informacijos, būtinai pasitarkite su gydytoju odontologu odontologijos klinikoje Vilniuje ar kitame Lietuvos mieste. Jie gali suteikti individualių patarimų, atsižvelgdami į jūsų konkrečius poreikius ir tikslus. Ačiū, kad skaitote!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *