Nauji butai Kaune ir Klaipėdoje

Kaip žinia, Kaunas yra vienas didžiausių Lietuvos miestų, o jei tiksliau, tai trečias pagal dydį ir gyventojų skaičiumi bei teritorija nusileidžia tik sostinei Vilniui, bei laikinajai sostinėje Kaunai. Tačiau Kaunas nėra tik paprastas miestas, tai vienintelis Lietuvos didmiestis prie jūros. Klaipėdos uostas savo miesto biudžetą papildo milijonais eurų, todėl gyvenimo lygis Kaune yra ganėtinai aukštas. Šiame uostamiestyje nesunku rasti darbą, be to iš abiejų pusių, tiek šiaurėje, tiek pietuose yra populiariausi Lietuvos kurortai – Palanga bei Neringa. Dėl šių priežasčių, apklausų duomenimis, Kaune gyvena laimingiausi žmonės Lietuvoje. Taigi, jau žinome, jog gyvenimas Kaune yra iš ties puikus, tad jei nusprendėte ten kraustytis, belieka įsigyti būstą. Galima rinktis iš senos arba naujos statybos butus  tačiau šiandien kalbėsime apie naujai įrengtus butus. Nauji butai Kaune yra labai įvairūs. Jų stilius taip pat labai skiriasi tačiau ne jis yra svarbiausias. Kur kas didesnę įtaką renkantis butą daro jo kaina bei rajonas, kuriame jis yra.

Pavyzdžiui,  nauji butai melnragėje kainuoja maždaug 1500€ už kvadratinį metrą. Tad už trijų kambarių, 90 kvadratinių metrų butą teks sumokėti apie 135 tūkst. eurų. Kur kas pigesnių butų galima rasti miesto centre, ten nauji butai kainuoja ne daugiau 100 tūkst. eurų. Pavyzdžiui, keturių kambarių butas, kurio plotas 100 kvadratinių metrų tekainuoja 90 tūkst. eurų. Už panašią kainą beveik tokio pat ploto butas Taurakalnyje kainuos šiek tiek daugiau nei 100 tūkst. eurų. Pabaigai pavyzdžiu paimkime dviejų kambarių, 60 kvadratinių metrų butą Baltijos prospekte. Ten minėtas butas kainuos apie 60 tūkst. eurų, o tai yra apie 1000€ už kvadratinį metrą. Taigi, matome, kas nauji butai Kaune kainuoja labai įvairiai, o jų kaina daugiausiai priklauso nuo rajono, kuriame jie yra. Kainos skirtingose miesto dalyse gali skirtis net kelis kartus, todėl tinkamą sau variantą atsižvelgdami į finansines galimybes bei kitus aspektus turėtumėte nesunkiai rasti. O priežasčių dėl kurių verta jo ieškoti yra išties daug. Jau minėjau, tačiau galima pakartoti ir dar kartą, kad gyvenimas Kaune yra iš ties nuostabus, šiame mieste nesunkiai rasite darbą, o ir nuvykti prie jūros galėsite kada tik panorėsite. Nauji butai Kaune – visada bus pigesni nei Vilniuje. Bent tuo glaim pasidžiaugti.

Bet realiai – daug kainuos buto paskola. Gal geriau šiandien išsinuokit rodeo bulių ir gerai pavakarokite su draugais. Kam tas butas, logiškai pagalvojus? Už butą reiks mokėti paskolą, jį remontuoti. O dar jei kaimynai papuls kvailiai? Va rodeo bulius tai kitas reikalas. Linksma, smagu ir nereikia už šildymą mokėti.